Politika zasebnosti

Informacije o upravljavcu spletne strani in kontaktne informacije

Do naše spletne strani lahko dostopate prek: https://www.gottscheerblog.com in https://www.kocevskibrlog.com. Upravlja jo neprofitna in nevladna organizacija Zavod Putscherle, Center za raziskovanje, kulturo in ohranjanje kulturne dediščine.
Naši kontaktni podatki:
– naslov: Stara Cerkev 70, 1332 Stara Cerkev, Slovenija,
– e-mail: info@putscherle.com.

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj

Komentarji

Ko obiskovalci na spletni strani komentirajo vsebino, zbiramo podatke, prikazane v obrazcu za komentarje, njihov IP-naslov in niz uporabniškega agenta brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte.

Anonimni niz, ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova (ki se imenuje tudi “hash”), bo morda na voljo storitvi Gravatar, da preveri, ali storitev uporabljate. Pravilnik o zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi vašega komentarja je slika vašega profila vidna javnosti v sklopu (poleg) vašega komentarja.

Mediji

Če na spletno mesto naložite slike, se izogibajte nalaganju slik z vgrajenimi podatki o lokaciji (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in razberejo vse podatke o lokaciji iz slik na spletnem mestu.

Kontaktni obrazci

Oddane kontaktne obrazce hranimo za namene izvajanja storitve za stranke (npr. da vam posredujemo želeno informacijo), vendar teh podatkov ne uporabljamo za namene trženja.

Varnostni dnevniki

IP naslov obiskovalcev, uporabniška številka prijavljenih uporabnikov in uporabniško ime za poskuse prijave se pogojno beležijo, da preverijo zlonamerno dejavnost in zaščitijo spletno mesto pred določenimi vrstami napadov. Primeri, ko lahko pride do beleženja, vključujejo poskuse prijave, zahteve za odjavo, zahteve za sumljive URL-je, spremembe vsebine spletnega mesta in posodobitve gesla. Te informacije se hranijo 60 dni.

Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki so (po Informacijskem pooblaščencu):”majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni vaše nastavitve, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled našega spletišča, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše preference, informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali zgolj dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletišča (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vaši nakupovalni košarici), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiska na spletišču, kar njegovemu upravitelju pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Nekateri piškotki omogočajo slednje uporabnikom tudi čez več spletnih mest.” Več informacij o piškotkih in zakonodaji najdete v naših smernicah: https://www.ip-rs.si/fileadmin/user_upload/Pdf/smernice/Smernice_o_uporabi_piskotkov.pdf

Upravljanje s piškotki

“Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.” (Informacijski pooblaščenec)

Katere piškotke uporabljamo

Naša spletna stran gostuje na strežniški infrastrukturi pogodbenega obdelovalca s sedežem v Sloveniji.

Če na našem spletnem mestu pustite komentar, se lahko odločite, da boste v piškotke shranili svoje ime, e-poštni naslov in spletno mesto. Ti skrbijo za vaše udobje, saj vam ob ponovnem komentarju ni treba več izpolnjevati svojih podatkov. Ti piškotki bodo shranjeni eno leto.

Če obiščete našo prijavno stran, bomo nastavili začasni piškotek, s katerim bomo ugotovili, ali vaš brskalnik dovoljuje piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite, bomo tudi nastavili več piškotkov, s katerimi bomo shranili vaše podatke za prijavo in vaše nastavitve zaslona. Piškotki za prijavo se hranijo dva dni, piškotki z možnostmi zaslona pa eno leto. Če izberete možnost »Zapomni si me«, bo vaša prijava aktivna dva tedna. Ko se odjavite iz računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni.

Če uredite ali objavite članek, bo v vaš brskalnik shranjen dodaten piškotek. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in zgolj zabeleži identifikacijsko številko članka, ki ste ga pravkar uredili. Izbriše se po 1 dnevu.

Vtičnik iThemes Security: Obisk strani za prijavo nastavi začasni piškotek, ki omogoča združljivost z nekaterimi nadomestnimi metodami prijave. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se izbriše po 1 uri.

Vtičnik WPML uporablja piškotke za identifikacijo trenutnega jezika obiskovalca, zadnjega obiskanega jezika in jezika uporabnikov, ki so se prijavili.

Vdelane vsebine z drugih spletnih mest

Članki na tem spletnem mestu lahko vključujejo vdelano vsebino (npr. videoposnetke, slike, članke itd.). Vdelane vsebine z drugih spletnih strani se obnašajo povsem enako, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto.

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo z vdelano vsebino, vključno s sledenjem vaše interakcije s to vdelano vsebino in ali imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

Analitika

Uporabljamo paket za analitiko Jetpack. Jetpackova politika zasebnosti je dostopna na sledeči povezavi:https://jetpack.com/support/privacy/.

S kom delimo vaše podatke

To spletno stran pregleduje Sucuri SiteCheck, da bi odkril morebitno škodljivo programsko opremo in nevarnosti. Osebnih podatkov ne pošiljamo Sucuriju; vendar lahko Sucuri med pregledovanjem odkrije osebne podatke, ki so bili javno objavljeni (na primer v komentarjih). Za več informacij obiščite Sucurijevo politiko zasebnosti.

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Če oddate komentar, se komentar in njegovi metapodatki obdržijo za vedno. Tako lahko morebitne nadaljnje komentarje samodejno prepoznamo in odobrimo, namesto da bi jih morali do odobritve moderatorja zadrževati v čakalni vrsti.

Za uporabnike, ki se registrirajo na našem spletnem mestu (če obstajajo), shranimo tudi osebne podatke, ki jih posredujejo, v njihov uporabniški profil. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, uredijo ali izbrišejo svoje osebne podatke (ne morejo pa spremeniti svojega uporabniškega imena). Skrbniki spletnega mesta lahko te podatke vidijo in urejajo.

Varnostni dnevniki se hranijo 60 dni.

Kakšne pravice imate pri upravljanju s svojimi podatki

Če imate na tem spletnem mestu odprt uporabniški račun ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate izpis vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo, vključno z vsemi podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse vaše shranjene osebne podatke. To ne vključuje podatkov, ki smo jih dolžni hraniti za administrativne, pravne ali varnostne namene.

Kam pošljemo vaše podatke

Komentarje obiskovalcev lahko preverjamo s pomočjo avtomatske storitve odkrivanja neželene pošte.
To spletno mesto je del mreže spletnih mest, ki ščitijo pred porazdeljenimi zlonamernimi napadi. Zaradi omogočanja te zaščite, se IP naslov obiskovalcev, ki se poskušajo prijaviti v spletno mesto, deli s storitvijo, ki jo zagotavlja ithemes.com. Za podrobnosti preberite Pravilnik o zasebnosti iThemes.

Dodatne informacije

Kakšne postopke za kršitev podatkov imamo

Podatkov o uporabnikih ne prejemamo od tretjih oseb.

Obvestilo je bilo nazadnje posodobljeno novembra 2019.

Ta objava je dostopna tudi v: Angleščina

Ni komentarjev